tips- fötterna

nu är vattnet riktigt varmt, så lär inte kunna sätta i fötterna på ett tag, men snart så. istället kommer några tips för fötterna. jag menar, det är ju ändå fötterna vi kommer att gå med hela livet och om vi inte vårdar dom kanske de inte håller livet ut, vilken vore väldigt tragiskt, hah!

första viktiga saken är att tvätta fötterna, och inte glömma tvålen. vanligt svett luktar ju inte så mycket, men torkat svett väldigt illa, och de lagras i fötterna som i kläder, skor & strumpor, vilket är väldigt illa. Efter man har tvättat fötterna är det också väldigt viktigt att se till att torka av fötterna ordentligt, så att det inte bildas svamp eller liknande.


Sedan är det en självklarhet att klippa naglarna. På fingrarna är det nog lättare att komma ihåg, men fötterna är svårare, men nästan viktigare. Där kan det samlas en massa bakterier och smuts under naglarna som inte ska vara där. Dessutom kan det ha sönder strumporna. Man ska helst klippa med nagelsax, då det är lättare att komma åt med en sådan än med en nagelklippare. När man klipper naglarna är det viktigt att man inte klipper för långt då det kan leda till nageltrång.

Det är otroligt viktigt att fila fötterna. Alla har oftast någon slags hårdnad på fötterna, dels att att skorna klämmer lite, man blir torr osv. Om man inte filar så kan det lätt bli att man inte kan röra sig som man vill. Det är vanligast att få hårdnader på hälen.

Att smörja in fötterna är också viktigt. Då fötterna blir blöta när man duschar och man tänker nog inte så mycket på dom, så blir de väldigt torra. Då kan det vara bra att smörja in med någon creme.

Det här var mina tips för fötterna. Fakta kommer ifrån mig själv, då jag har lärt mig av vad folk har sagt till mig. Säg till om ni har något att tilllägga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Glöm ej E-postadress: (publiceras ej)

Har du också en blogg?

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0