Pizza sallad
Tid: 20 minuter + ½ dygn i kylskåp
ca 4 portioner
Du behöver:
- ett litet vitkålshuvud (ca 7 dl när den är strimlad)
- 2 msk olivolja
- 1 ½ msk vitvinsvinäger
- ½ tsk salt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Strimla vitkålen. Detta kan göras med kniv för hand eller i matberedare.
Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad, som på en pizzeria gör då så här: Stöt vitkålen, gärna med en stöt (som man brukar använda i en mortel, se bild nedan). Eller också kan man "knåda" vitkålen med händerna.
Häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om. Smaka av. Tillsätt ev. mer av ovanstående ingredienser efter smak.
Låt stå i kylskåp, gärna ½ - 1 dygn innan servering, men minst 2 timmar.
SERIÖST. jag älskar pizza sallad. Jag vill göra idag idag idag! nuuuu!
Kommentarer
Trackback